Kunstgras veilig?

Home > Kunstgras kopen > Kunstgras veilig?

Is Kunstgras schadelijk voor uw gezondheid?

Dit vraagstuk wordt zo nu en dan besproken in de pers en sociale media.

Het vermoeden van wetenschappers heeft echter betrekking op de rubberkorrels en niet op het kunstgras zelf. Rubbergranulaat, bestaande uit versnipperde autobanden worden vaak gebruikt voor het verzwaren van het kunstgras op voetbalvelden.

De redenen zijn begrijpelijk: de zachte en schokabsorberende rubberkorrels verminderen het risico op letsel. Daarnaast worden de speelkarakteristieken van het kunstgazon verbeterd door de elastische granulaat laag.

Op dit punt zijn granulaatkorrels uit rubber duidelijk beter dan invulzand.

Het zijn nu juist deze rubbergranulaten die ervan worden verdacht dat ze de gezondheid belasten met giftige stoffen, de zogenaamde polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAH) en zware metalen.

Voor het kunstgras in tuinen, op balkons en terrassen is het gebruik van recycleerde rubberkorrels absoluut niet nodig.

Wij gebruiken natuurzand

Gezondheidsproblemen als gevolg van kunstgras zelve zijn er dus niet.

En wij gebruiken absoluut geen rubberen granulaten! We verzwaren ons kunstgras met een speciaal, natuurlijk zand. Dit zand is reukloos, weerbestendig en kan geen kleur afgeven. Onze kunstgrasvlakten zijn absoluut veilig voor mens, dier en het milieu.

De zandvulling vermindert het risico op brand aanzienlijk en bij een vuur voorkomt het zand het uitbreiden ervan. Kunstgras brandt niet, de kunstmatige grassprietjes smelten.

Hoge kwaliteit basismaterialen

Ons kunstgras is gemaakt van polyethyleen en polypropyleen garens.

Deze kunststoffen worden ook gebruikt als verpakkingsmateriaal voor voedsel. Ze zijn onderworpen aan strikte controles en worden als ongevaarlijk voor de gezondheid geclassificeerd.

Productgarantie voor Kunstgras

Zoals onze bedrijfsnaam al aangeeft, is topkwaliteit bij ons absolute prioriteit. Al onze producten worden uitsluitend en exclusief voor ons in Nederland geproduceerd.

We houden een intensief contact met onze vaste producent. Op verzoek kunnen we ISO certificaten voor onze producten tonen. Ons complete assortiment is vrij van zware metalen en bevat geen lood of cadmium.

Op onze volledige kunstgrascollectie bieden we 15 jaar garantie.

Wij verkopen veilig kunstgras met premium kwaliteit en geven 15 jaar garantie op ons assortiment!

Als u vragen heeft over de veiligheid of risico’s van kunstgras kunt u contact opnemen onder 0475 635840 of een e-mail aanvraag sturen.